Bomba Monte Carlo

Historia splata nierzadko miejsca, ludzi, wydarzenia i smaki. Gdy w 1856 roku książę Monaco Karol III Grimaldi wydał pierwszą koncesję na założenie kasyna, nie przypuszczał zapewne, iż kurort pod wzgórzem nazwanym jego imieniem -Monte Carlo - stanie się stolicą europejskiego hazardu i wszelkiego luksusu. Smaki wykwintności znad wybrzeża liguryjskiego zagościły przed stu laty również we Wrocławiu.

Składniki (4 porcje):

  • 300 g lodów waniliowych
  • 50 g cukru pudru
  • 300 ml śmietany 36%
  • małe bezy do dekoracji
  • 150 g truskawek
 


Sposób przygotowania:

Truskawki zmiksować, przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek, następnie zmieszać z cukrem pudrem.
Schłodzoną śmietanę miksować do uzyskania konsystencji bitej śmietany.
W pucharki nałożyć po 2-3 gałki lodów, dodać bitą śmietanę i polać sosem truskawkowym.

Drukuj przepis >>

Art Hotel & Klub Zadomowieni

2017-11-13
czytaj więcej

Art Hotel & Hewlett Packard

2017-11-13
czytaj więcej

Teslą do Art Hotelu

2017-10-25
czytaj więcej

Kiermasz książek

2017-10-07
czytaj więcej

Zapisz się na newsletter!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij