W karcie menu znajdziecie Państwo inspiracje zaczerpnięte z kuchni włoskiej oraz sytej, tradycyjnej kuchni polskiej. Wykorzystujemy regionalne, sezonowe produkty, dzięki temu karta często się zmienia, a nasi stali Goście zawsze mogą odnaleźć dla siebie coś nowego.
Co polecamy?
Spróbuj oryginalnych pierogów z szyjkami rakowymi po wrocławsku z sosem tymiankowym - to danie zostało przygotowane na bazie dawnych wrocławskich receptur. Dowiedz się więcej o Dawnym Smaku Wrocławia.
Skosztuj również regionalnych specjałów z Dolnego Śląska - proponujemy kulinarne wspomnienia z "krainy pstrąga" - Ziemi Kłodzkiej. Zobacz, jak przygotować pstrąga z boczniakiem.
Dziedzictwo Kulinarne Dolny Śląsk
Jesteśmy dumni z faktu, iż już od 2012 roku Art Hotel jest certyfikowanym członkiem prestiżowej sieci "Dziedzictwo Kulinarne Dolny Śląsk" w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Regionalne Dziedzictwo Kulinarne jest znakiem potwierdzającym jakość tradycyjnej i innowacyjnej żywności, która promuje tradycje regionu. W naszym menu szukaj pozycji z takim znakiem: