ArtKidsMenu: letnie warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców

2019-07-02

4 bezpłatne warsztaty kulinarne, kilkaset wypełnionych zdrowiem słoików i bezcenna radość – tak ma wyglądać projekt #ArtKidsMenu zaplanowany do realizacji na najbliższe pół roku w Art Hotelu. Pierwsze wspólne gotowanie dzieci z rodzicami odbędzie się już 21 lipca.

 

Spotkania są kolejną odsłoną projektu "Idealne dziecięce menu", w którym wspólnie z naszymi najmłodszymi gośćmi przygotowywaliśmy dania do karty dziecięcej Art Restauracji. 

 

Zobacz menu dziecięce: TUTAJ

 

Dzięki pierwszemu etapowi projektu, mieliśmy okazję odkryć, że dzieci są otwarte na nowe smaki. Lubią gotować i dobrze się przy tym bawią! Uznaliśmy, że lato to doskonały moment na to, by wspólnie czarować w kuchni. Z tego powodu zachęcamy wszystkich do udziału w warsztatach #ArtKidsMenu – 4 spotkaniach kulinarnych dla dzieci i rodziców.

 

Koordynatorką projektu jest Katarzyna Gubała – dietcoach i propagatorka zdrowego żywienia.

 

WSTĘP

▷ Na warsztaty zapraszamy dzieci powyżej 6. roku życia.

▷ Bilety na poszczególne dni będzie można wygrać w naszych konkursach na Facebooku. Aby być na bieżąco, śledźcie profil Art Hotel Wrocław. 

NAJBLIŻSZY KONKURS: 9/07 na profilu Art Hotel Wrocław na Facebooku

 

ZAPLANOWANE WYDARZENIA:

▷ 21 lipca – Moje pierwsze kiszonki krok po kroku – Akademia Młodego Kucharza,

▷ 4 sierpnia – Zdrowo i kolorowo w słoiku – Arkadiusz Dziakowski, „Zdrowy Ferment”,

▷ 15 września - Fermentacja na słodko – Arkadiusz Dziakowski „Zdrowy Ferment”,

▷ 29 wrzesień - Dzikie kiszenie- Arkadiusz Dziakowski, „Zdrowy Ferment”.

 

Na uczestników warsztatów będą czekały:

▷ kulinarne fartuszki, prezenty od sponsorów m.in. Fundacji Marwit,

▷ specjalne słoiki do kiszenia (w duchu zero waste zachęcamy jednak do przyniesienia własnych z domu),

▷ degustacje sezonowych produktów od lokalnych wytwórców (owoce, soki, warzywa, mąki, makarony, sery, produkty wegańskie). 

▷ zaparkowany przed Art Hotelem RegioFood – mobilny sklep z produktami regionalnymi.

 

- Dzieci to nasza przyszłość i dlatego zależy nam na ich prawidłowym żywieniu – wyjaśnia ideę projektu Anna Wałęsa, specjalista do spraw marketingu z Art Hotelu. – Jeśli nauczymy je zdrowych nawyków w postaci wspólnego gotowania z rodzicami, przygotowywania samodzielnych posiłków czy robienia przetworów, to wierzę, że ta wiedza po latach zaprocentuje.

 

Na początek 2020 roku w ramach projektu #ArtKidsMenu zaplanowany jest finałowy kulinarny event z udziałem celebrytów, gwiazd i blogerów oraz ich dzieci.

Partnerem projektu jest Miasto Wrocław i sieć bibliotek miejskich Wrocławia, Targ Piast, sklep Regio Food oraz Fundacja Marwit.

 

ArtKidsMenu: letnie warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców

2019-07-02
czytaj więcej

Jarmark Świętojański 2019

2019-05-16
czytaj więcej

Agnieszka Radzikowska,Dyrektor Art Hotelu, dołączyła do zarządu Fundacji Harmony Polish Hotels

2019-04-10
czytaj więcej

Dołącz do programu Prestige Club i oszczędzaj

2019-04-09
czytaj więcej

Idealne restauracyjne menu dziecięce

2019-04-08
czytaj więcej

Jak smakuje Polska według Roberta Makłowicza

2019-04-08
czytaj więcej

Jesienne Smaki Dolnego Śląska

2018-11-02
czytaj więcej

Kiermasz książek

2018-10-02
czytaj więcej

Letnie Smaki Dolnego Śląska

2018-08-10
czytaj więcej

Miesiąc Spotkań Autorskich

2018-07-03
czytaj więcej

ArtKidsMenu: letnie warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców

2019-07-02
czytaj więcej

Agnieszka Radzikowska,Dyrektor Art Hotelu, dołączyła do zarządu Fundacji Harmony Polish Hotels

2019-04-10
czytaj więcej

Idealne restauracyjne menu dziecięce

2019-04-08
czytaj więcej

Jak smakuje Polska według Roberta Makłowicza

2019-04-08
czytaj więcej

Zapisz się na newsletter!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij