ArtKidsMenu:letnie warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców

2019-07-02

4 bezpłatne warsztaty kulinarne, kilkaset wypełnionych zdrowiem słoików i bezcenna radość – tak ma wyglądać projekt #ArtKidsMenu zaplanowany do realizacji na najbliższe pół roku w Art Hotelu. Pierwsze wspólne gotowanie dzieci z rodzicami odbędzie się już 21 lipca.

 

Spotkania są kolejną odsłoną projektu "Idealne dziecięce menu", w którym wspólnie z naszymi najmłodszymi gośćmi ???????????????? przygotowywaliśmy dania do karty dziecięcej Art Restauracji. 

 

Zobacz menu dziecięce: TUTAJ

 

Dzięki pierwszemu etapowi projektu, mieliśmy okazję odkryć, że dzieci są otwarte na nowe smaki. Lubią gotować i dobrze się przy tym bawią! Uznaliśmy, że lato to doskonały moment na to, by wspólnie czarować w kuchni. Z tego powodu zachęcamy wszystkich do udziału w warsztatach #ArtKidsMenu – 4 spotkaniach kulinarnych dla dzieci i rodziców.

 

Koordynatorką projektu jest Katarzyna Gubała – dietcoach i propagatorka zdrowego żywienia.

 

WSTĘP

▷ Na warsztaty zapraszamy dzieci powyżej 6. roku życia.

▷ Bilety na poszczególne dni będzie można wygrać w naszych konkursach na Facebooku. Aby być na bieżąco, śledźcie profil Art Hotel Wrocław. 

NAJBLIŻSZY KONKURS: 9/07 na profilu Art Hotel Wrocław na Facebooku

 

ZAPLANOWANE WYDARZENIA:

▷ 21 lipca – Moje pierwsze kiszonki krok po kroku – Akademia Młodego Kucharza,

▷ 4 sierpnia – Zdrowo i kolorowo w słoiku – Arkadiusz Dziakowski, „Zdrowy Ferment”,

▷ 15 września - Fermentacja na słodko – Arkadiusz Dziakowski „Zdrowy Ferment”,

▷ 29 wrzesień - Dzikie kiszenie- Arkadiusz Dziakowski, „Zdrowy Ferment”.

 

Na uczestników warsztatów będą czekały:

▷ kulinarne fartuszki, prezenty od sponsorów m.in. Fundacji Marwit,

▷ specjalne słoiki do kiszenia (w duchu zero waste zachęcamy jednak do przyniesienia własnych z domu),

▷ degustacje sezonowych produktów od lokalnych wytwórców (owoce, soki, warzywa, mąki, makarony, sery, produkty wegańskie). 

▷ zaparkowany przed Art Hotelem RegioFood – mobilny sklep z produktami regionalnymi.

 

- Dzieci to nasza przyszłość i dlatego zależy nam na ich prawidłowym żywieniu – wyjaśnia ideę projektu Anna Wałęsa, specjalista do spraw marketingu z Art Hotelu. – Jeśli nauczymy je zdrowych nawyków w postaci wspólnego gotowania z rodzicami, przygotowywania samodzielnych posiłków czy robienia przetworów, to wierzę, że ta wiedza po latach zaprocentuje.

 

Na początek 2020 roku w ramach projektu #ArtKidsMenu zaplanowany jest finałowy kulinarny event z udziałem celebrytów, gwiazd i blogerów oraz ich dzieci.

Partnerem projektu jest Miasto Wrocław i sieć bibliotek miejskich Wrocławia, Targ Piast, sklep Regio Food oraz Fundacja Marwit.

 

Art Hotel & Hewlett Packard

2021-03-01
czytaj więcej

Agnieszka Radzikowska, Dyrektor Art Hotelu, dołączyła do zarządu Fundacji Harmony Polish Hotels

2019-04-10
czytaj więcej

Idealne restauracyjne menu dziecięce

2019-04-08
czytaj więcej

Kiermasz książek

2018-10-02
czytaj więcej

Letnie Smaki Dolnego Śląska

2018-08-10
czytaj więcej

Miesiąc Spotkań Autorskich

2018-07-03
czytaj więcej

Europa na widelcu

2018-05-30
czytaj więcej

Eventy w Art Hotelu

2018-01-31
czytaj więcej

Art Hotel & Klub Zadomowieni

2017-11-13
czytaj więcej

Teslą do Art Hotelu

2017-10-25
czytaj więcej

Pomaganie mamy we krwi, czyli o misji społecznej Art Hotelu

2022-07-05
czytaj więcej

Piszą o nas!

2022-06-03
czytaj więcej

Art Hotel wziął udział w projekcie finansowanym z Funduszy Europejskich

2020-10-26
czytaj więcej

Art Hotel Sp. z o.o. otrzymał dotację w ramach tarczy finansowej 2.0

2021-02-01
czytaj więcej

Zapisz się na newsletter!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij